Nieuwbouw van woning met rieten dak Nieuwbouw Open en gesloten constructie van rieten daken en kappen

Nieuwbouw van rieten daken en kappen

Nieuwbouw van rieten daken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor de klasse en de landelijke uitstraling van een rieten dak. Bijkomend voordeel is dat een rieten dak een bijzonder isolerende werking heeft. Rietdekkersbedrijf Visscher heeft ervaring met elk type dak van nieuwbouw tot boerderij. Dat biedt opdrachtgevers zekerheid en referenties. Als u kiest voor Rietdekkersbedrijf Visscher, kiest u voor de kwaliteit van ambachtelijke vakmanschap en de zekerheid van een concurrerende prijs.

Constructies

Bij nieuwbouw van een rieten dak of kap kunt u kiezen uit twee verschillende constructies, de traditionele open constructie en het zogenoemde schroefdak.

Kiest u bij de nieuwbouw of renovatie van een rieten dak of kap voor de traditionele open constructie, dan wordt het riet op rietlatten gebonden. Door de techniek van het binden blijft er een spouw tussen het riet en de onderconstructie. Het riet heeft op deze wijze geen of nauwelijks isolerende waarde en het dak is dan ook moeilijk tochtdicht te krijgen.

De tweede constructie is vanwege de hoge isolerende werking tegenwoordig het meest gebruikt. Bij een schroefdak wordt het rieten dak strak op de beplating bevestigd. Het gebruik van dakplaten in combinatie met het juiste isolatiemateriaal luistert hierbij nauw.